Een lichte, koolhydraatarme maaltijd van varkenshaasje met een lekkere marinade en smaakvolle groentjes
4 pers. | ⏱️⏱️
Dit varkenshaasje is zo lekker gemarineerd met de zoete smaak van de honing en de pit van de mosterd. Zet daarbij de groentjes die door de soja en gember een echte smaakbom worden en je mist hier zeker geen koolhydraten op jouw bord!
" Een klassiek bord bestaat toch uit 3 delen? Vleesje, groentjes én patatjes. Of niet?"
Een klassiek bord bestaat namelijk uit vlees/vis, groentjes en dan een portie patatjes, rijst of pasta nietwaar? dus, toen ik pas begon met mijn koolhydraatarm avontuur ging ik voor elke maaltijd altijd op zoek naar een alternatief voor dat derde 'hoopje' op mijn bord. Je komt dan snel uit bij constant bloemkoolrijst of -puree, of een puree van broccoli, maar dat wordt je op termijn ook beu...
Tot de knop omging en ik besefte dat dat derde hoopje eigenlijk helemaal niet nodig is. Verhoog gewoon de hoeveelheid groentes, zorge voor extra veel smaak en voeg hier en daar wat extra proteïne toe en je heb een perfect vullende maaltijd. Dit gerecht is daar een voorbeeld van, ik mis hier zeker geen patatjes of rijst bij, door te werken met 3 verschillende groentes ligt er méér dan genoeg op mijn bord. Probeer het zelf maar eens uit en weet me te zeggen of ik gelijjk had?
Varkenshaasje met groentenmengeling |
Ingrediënten |
Varkenshaasje (reken een 150à200gr pp) 200à300gr Erwtjes 200à300gr Wortel in schijfjes 200à300gr Fijne boontjes 1 rode ui 1à2cm verse gember (of 2el gemberpoeder) 2el sojasaus 1el grove mosterd 2el (acacia)honing 1 teentje knoflook, geperst 1el gedroogde tijm (of verse tijmblaadjes) |
Bereiding |
Voorbereiding:· Ontdooi de diepvrieserwtjes, en stoom de boontjes en worteltjes gaar. · Snij de rode ui in fijne ringen en rasp de gember. · Maak de marinade voor de varkenshaasjes door de honing, mosterd, het geperst teentje look, de tijm en een scheutje olijfolie te mengen. Bestrijk hiermee de varkenshaasjes en laat minimaal een half uurtje marineren in de koelkast.
Varkenshaasjes:· Haal de varkenshaasjes uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. · Laat wat olijfolie of ghee smelten in een hete pan · Schroei de varkenshaasjes aan elke zijde dicht tot ze een mooi bruin en krokant korstje krijgen · Zet de varkenshaasjes 15à30min in een voorverwarmde oven op 180gr. Na 15min zijn ze nog redelijk rosé, na 30min volledig doorbakken. · OF steek de varkenshaasjes +- 18à20min in de airfryer op 200gr voor een lichtroze vleesje
Groentjes:· Smelt wat olijfolie of ghee in een stoofpan · Stoof de uiringen aan en breng op smaak met p/z en de gember (pas op dat de verse gember niet verschroeit!) · Voeg dan de bonen en wortels toe en laat even verder sudderen. · Overgiet met de sojasaus en laat wegdampen Voeg op het einde de erwtjes toe zodat ze mooi groen blijven en doe er eventueel, naar smaak nog wat gember en of soja bij. |
Extra tips
Zoals je misschien al weet maak ik graag gebruik van diepvriesgroentes omdat dat iets sneller gaat.
Voor dit recept stoom ik de diepvriesbonen en -wortels eerst gaar in mijn stoommand in de microgolf.
Je kan uiteraard gebruik maken van verse groentjes, nadat je ze gespoeld en geschild hebt kan je ze ook eerst gaarstomen of even blancheren in kokend water.
De hoeveelheden van de groentjes zijn een indicatie. Heb je grote eters in huis, neem dan gerust wat meer groentes zodat je zeker voldoende hebt. De overschot warm je de dag erna makkelijk weer op, combineer met wat kip en een frisse salade en je hebt een snelle koolhydraatarme lunch.
Wat vond je ervan?
Heb je dit gerecht zelf uitgeprobeerd of heb je vragen? Laat dan gerust hieronder jouw reactie na!
Liken, delen en sterretjes geven mag uiteraard ook 🥰
Liefs
🩷
Caro
Comments