Plakkerige steak-reepjes in een sausje en véél groentjes...
4 pers. | ⏱️
Dit receptje is het resultaat van een serieus improvisatie-momentje... Dan trek ik mijn koelkast open, kijk wat ik staan heb, gooi vanalles samen en dan 🤞🤞🤞Hopen dat het lukt...
"Ik ga hier eens iets mee maken" Het overkomt me af en toe...
Het overkomt me af en toe: ik loop in de supermarkt en zie een bepaald ingrediënt staan. Een groente of fruit waar ik niet vaak mee werk, een vleesje of in dit geval: een potje Teriyaki-saus. Dan zie ik dat staan en floept er door mijn hoofd "Daar ga ik eens iets mee maken". Op dat moment heb ik nog géén idee wat en hoe, meestal is het een product dat ik soms zelf niet ken van smaak of textuur, maar het prikkelt mij en ik moet daar dan iets mee doen...
Het resultaat: Teriyaki-wok, Teriyaki-champignonsaus, Teriyaki-zalm,... Ik heb een nieuw favoriet sausje gevonden precies 😜 Teriyaki is een zoete, plakkerige saus samengesteld uit sojasaus, basterdsuiker, sesamolie, gember, en nog wat ingrediënten... Heel smaakvol en ik hou van de textuur voor de sausjes.
Rundswok Teriyaki |
Ingrediënten |
4 steak (reken een 150gr pp) 2 bakjes bimi 1 rode paprika 1 rode ui 1 blik kikkererwten (310gr) Teriyakisaus p/z Olijfolie/ghee |
Bereiding |
Voorbereiding:· Snij de bimistengels in 3 stukken · Sij de rode ui en rode paprika in stukken · Spoel het blikje kikkererwten om · Snij de steaks in reepjes
De wok:· Verwarm wat ghee of een scheutje olijfolie in een wok en roerbak de reepjes steak tot ze gaar zijn. Kruid af met p/z · Haal de gebakken steak-reepjes uit de wok en zet even opzij · Verwarm nu weer wat ghee of olijfolie in de wok en stoof de ajuin aan · Voeg de paprika en bimi-stukjes toe en roerbak verder. Kruiden met p/z · Giet er eventueel een scheutje rundsbouillon bij om de bimi te helpen garen · Als de bimi bijna gaar is voeg je de kikkererwten toe en overgiet je alles met wat teriyakisaus · Voeg nu de steak-reepjes terug toe en laat alles samen op temperatuur komen
Afwerking:· Doe de wok op een mooi bord en druppel er nog wat teriyaki over. Werk eventueel nog af met een fijngesneden lente-uitje of wat gebakken/gedroogde uitjes. |
Extra tips
Bimi is ook bekend als ‘lange broccoli’ Ik gebruik deze graag omdat je die sneller kan klaarmaken door die te roerbakken in een wok of pan. De stengels moeten ‘al dente’ zijn en de bloemetjes worden lekker zacht.
Teriyakisaus is dus een soort dikke sojasaus, je kan dat zelf maken maar ook kant-en-klaar kopen in een potje. Ik geef geen hoeveelheid mee in dit recept omdat dit echt naar smaak is.
Teriyaki is vrij intens van smaak, ik gebruik er graag veel van in mijn gerecht, maar anderen hebben misschien liever wat minder… Experimenteren is dus de boodschap!
Wat vond je ervan?
Heb je dit gerecht zelf uitgeprobeerd of heb je vragen? Laat dan gerust hieronder jouw reactie na!
Liken, delen en sterretjes geven mag uiteraard ook 🥰
Liefs
🩷
Caro
Comments