Een héérlijk slaatje, boordevol gezonde ingrediënten om eindeloos te combineren
4 pers. | ⏱️
Dit is één van die slaatjes die ik aan de hand van wat restjes samenstelde. Het viel zo lekker uit dat ik het moest noteren in mijn schriftje (ja, ik heb een kookschriftje 😇) en met jullie moest delen! Dit slaatje zit boordevol smaak en lekker gecombineerd met wat knapperige kikkererwten voor de vulling.
" Boordevol smaak en eindeloos te combineren "
Combineer deze met een stukje vlees, vis of kip. Doe er een gekookt eitje en wat gerookte zalm bij voor de lunch of gooi er wat bolletjes Mozzarella bij. Ook lekker met het varkenshaasje uit dit recept.
Mediterraanse salade met geroosterde kikkererwten |
Ingrediënten |
Voor de salade:1 + ½ vleestomaat, ontpit en in blokjes ½ komkommer, ontpit en in halve maantjes 1 + ½ krop romeinse sla, in reepjes 6 radijs ,in reepjes 6 zongedroogde tomaat, in stukken 2 lente-ui, in ringen 1 klein blikje mais 1 à 2 el geroosterde pompoenpitten 1 à 2 el geroosterde amandelen, fijngehakt 1 el hennepzaad 1 à 2 el peterselie, fijngehakt 3 el olijflolie 1 el Rode wijn azijn Parmezaanschilfers p/z
Voor de kikkererwten1 blik kikkererwten (310gr) 1 à 2 el gerookt paprikapoeder 1 el olijfolie |
Bereiding |
Voor de salade:· Meng alle groentes, kruiden en noten in een mooi kom · Breng op smaak met de olijfolie en rode wijn azijn · Werk af met wat parmezaanschilfers en kruid met p/z
Voor de kikkererwten:· Spoel de kikkererwten om in een vergiet tot het schuim weg is · Stort op een propere handdoek en dep droog · Meng de kikkererwten met de olijfolie en geroosterd paprikapoeder · Bak ze krokant in een pan · Of doe ze in de airfryer op 200° voor ongeveer 10 min. Schud tussendoor even op. |
Wat vond je ervan?
Heb je dit gerecht zelf uitgeprobeerd of heb je vragen? Laat dan gerust hieronder jouw reactie na!
Liken, delen en sterretjes geven mag uiteraard ook 🥰
Liefs
🩷
Caro
Comments