Toast met Feta-ei en avocado
- Caro_Homecooking

- 10 apr 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 20 apr 2024
Lekkere toastjes met een spiegelei dat barst van de smaak!
1 pers. | ā±ļø

Dit is ƩƩn van die receptjes die me op Instagram om de oren vloog. Ik moest dit dus wel eens uitproberen. Na wat trials en errors (je moet niet alles geloven wat je op Instagram ziet š) is dit een van mijn lievelingslunches geworden. De foto komt niet helemaal tot zijn recht, maar geloof mij: dit MOET je proberen!!
" Instagram made me do it "
De meeste moeite had ik met de spiegeleitjes die aanbrandden. Ik heb de neiging om altijd op de hoogste stand te bakken en moet mezelf dus af en toe verplichten om mijn vuur wat lager te zetten š Ik geef je onderaan dus nog wat tips om de eitjes niet te doen aanbranden...
Extra tips
Ik gebruik hiervoor liefst zuurdesembrood. Dit brood is meer vullend dan gewoon brood en wordt zonder gist gemaakt, wat ervoor zorgt dat je je minder opgeblazen zal voelen.
Ā
De eitjes kunnen zoals gezegd makkelijker aanbranden wegens de honing. Op zich geeft de honing een wat gekarameliseerde smaak, dus een beetje ābruinā is ok.
Om te vermijden dat de eitjes Ʃcht aanbranden kan je volgende zaken proberen:
Ā·Ā Ā Ā Ā Ā De pan inwrijven met wat olijfolie
Ā·Ā Ā Ā Ā Ā Een deksel op de pan zetten en het vuur verlagen zodat ze traag garen. Het eigeel krijgt dan wel een āwitā laagje erover en wordt iets minder lopend
Wat vond je ervan?
Heb je dit gerecht zelf uitgeprobeerd of heb je vragen? Laat dan gerust hieronder jouw reactie na!
Liken, delen en sterretjes geven mag uiteraard ook š„°
Liefs
š©·
Caro





Opmerkingen