top of page

TYPE RECEPT

Foto van schrijverCaro_Homecooking

Toast met Feta-ei en avocado

Bijgewerkt op: 20 apr 2024

Lekkere toastjes met een spiegelei dat barst van de smaak!

1 pers. | ⏱️



Dit is één van die receptjes die me op Instagram om de oren vloog. Ik moest dit dus wel eens uitproberen. Na wat trials en errors (je moet niet alles geloven wat je op Instagram ziet 😉) is dit een van mijn lievelingslunches geworden. De foto komt niet helemaal tot zijn recht, maar geloof mij: dit MOET je proberen!!

" Instagram made me do it "

De meeste moeite had ik met de spiegeleitjes die aanbrandden. Ik heb de neiging om altijd op de hoogste stand te bakken en moet mezelf dus af en toe verplichten om mijn vuur wat lager te zetten 😅Ik geef je onderaan dus nog wat tips om de eitjes niet te doen aanbranden...


 

Toast met Feta-ei en avocado

Ingrediënten

Voor 2 toastjes:

2 sneden volkoren- of zuurdesembrood

½ avocado

2 ei

10 à 20gr feta

1 limoen

1el honing (acacia)

Chilivlokken

p/z

Olijfolie

Bereiding

Voorbereiding:

·      Prak de avocado fijn en breng op smaak met wat limoensap en p/z, zet apart

·      Verkruimel de feta

·      Meng de honing met chilivlokken (naar smaak)

 

De spiegeleitjes:

·      Verwarm de pan op medium hitte en doe er een klein beetje olijfolie in

·      Doe er de verkruimelde feta in en laat dit héél kort sudderen tot de kaas begint te smelten

·      Voeg nu de honing (met chilivlokken) toe en laat dit een paar seconden pruttelen tot de honing begint te bubbelen

·      Verlaag nu het vuur en breek er nu de eitjes over. Wacht tot de spiegeleitjes gaar zijn

·      Doe ondertussen 2 sneetjes brood in de toaster

 

Afwerking:

·      Smeer de geprakte avocado op de toastjes, leg er de spiegeleitjes op en kruid af met p/z, eventueel wat extra chilivlokken en bedruppel met wat olijfolie


Extra tips

Ik gebruik hiervoor liefst zuurdesembrood. Dit brood is meer vullend dan gewoon brood en wordt zonder gist gemaakt, wat ervoor zorgt dat je je minder opgeblazen zal voelen.

 

De eitjes kunnen zoals gezegd makkelijker aanbranden wegens de honing. Op zich geeft de honing een wat gekarameliseerde smaak, dus een beetje ‘bruin’ is ok.


Om te vermijden dat de eitjes écht aanbranden kan je volgende zaken proberen:

·      De pan inwrijven met wat olijfolie

·      Een deksel op de pan zetten en het vuur verlagen zodat ze traag garen. Het eigeel krijgt dan wel een ‘wit’ laagje erover en wordt iets minder lopend


Wat vond je ervan?

Heb je dit gerecht zelf uitgeprobeerd of heb je vragen? Laat dan gerust hieronder jouw reactie na!

Liken, delen en sterretjes geven mag uiteraard ook 🥰


Liefs

🩷

Caro

13 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page