top of page
  • Foto van schrijverCaro_Homecooking

Kotelet met krieltjes en griekse sla

Smaakvolle koteletjes, frisse salade en gebakken patatjes

4 pers. | ⏱️⏱️



Klassieke kost met een Griekse twist. De frisheid van de salade met de volle smaak in de gemarineerde koteletjes en dan de knapperige krieltjes erbij. Een feestje in jouw bord!

 

Kotelet met krieltjes en griekse salade

Ingrediënten

4à5 kotelet (Reken een 150gr per persoon) 500gr krieltjes 1 komkommer 1 rode paprika 50 à 75 ontpitte olijven naar keuze 150gr feta - verkruimeld 2el griekse yoghurt 2 el fijngesnipperde peterselie 1 teentje look - geperst (of 1kl lookpoeder) 1kl + 1el citroensap Rasp van 1 citroen 1kl + 1el gedroogde oregano Olijfolie p/z

Bereiding

Daags voordien, of minimaal 30min op voorhand:

  • Maak een marinade van 2el olijfolie, 1 el citroensap, rasp van 1 citroen en 1el gedroogde oregano. Marineer hierin het vlees Begin met de krieltjes:

  • Spoel de krieltjes en snij ze in kwartjes (schillen hoeft niet)

  • Stoom ze beetgaar

  • Laat wat olijfolie warm worden in een pan, voeg er de krieltjes, peterselie en look aan toe

  • Laat ze bakken tot ze goudbruin zijn Ondertussen maak je de salade:

  • Halveer de komkommer en schraap er de zaadlijst uit, snij in halve maantjes.

  • Snij de paprika in blokjes

  • Halveer de olijven

  • Meng de yoghurt met p/z, 1kl gedroogde oregano, 1kl citroensap en wat olijfolie

  • Meng de groentes met de dressing en zet koel weg Bak de koteletjes gaar in een hete pan, kruid af met p/z

  • Serveer het vlees met de gebakken krieltjes en de frisse salade, verkruimel de feta over de salade en bedruppel alles met olijfolie

  • Smakelijk!

Wat vond je ervan?

Heb je dit gerecht zelf uitgeprobeerd of heb je vragen? Laat dan gerust hieronder jouw reactie na!

Liken, delen en sterretjes geven mag uiteraard ook 🥰


Liefs

🩷

Caro

6 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Komentáře


bottom of page