Italiaanse roerbak met kool en prei
- Caro_Homecooking

- 10 apr 2024
- 2 minuten om te lezen
De koolhydraatarme, kidsproof versie van "spaghetti". Een van de lievelingsgerechten van mijn kinderen.
4 pers. | ā±ļø

In mijn zoektocht naar een passende kook- / levensstijl ben ik een hele tijd bezig geweest met het Keto-gebeuren. Keto is een vrij strikte etenswijze waarbij je koolhydraten zoveel mogelijk gaat vermijden en de nadruk legt op proteĆÆnes en gezonde vetten om gevuld te raken. Ik sta op vandaag nog steeds 100% achter de gezondheidsvoordelen van Keto, en probeer, in de mate van het mogelijke mijn koolhydraten in mijn hoofdmaaltijden te vermijden.
"Dit is verslavend lekker!"
EĆ©n van de recepten die ik in de Keto-periode ontdekte was deze "Crack-Cabbage", een verdiende bijnaam, omdat het zo verslavend lekker is... Ik heb het in de loop der jaren wat naar mijn hand gezet, hier en daar wat aangepast zodat het beter zou passen in mijn levensstijl. Ik hoop dat je dit even lekker gaat vinden als wij š„°
Extra tips

Voor wat meer pit kan je bij het bakken van het gehakt ook wat chilivlokken, chilipoeder of cayennepeper toevoegen. Ik zet hierbij ook altijd de Tabasco op tafel.
Af en toe gebruik ik ook Italiaanse kruiden bij het gehakt als ik nog meer die Italiaanse smaken wil opzoeken
Speel gerust met de verhouding kool/prei. Ik ben geen extreme fan van de kool, dus doe ik er soms wat meer prei bij. Mijn huisgenoten hebben dan weer liever wat meer kool in plaats van preiā¦
Sla zeker de stap met de azijn niet over, dit neutraliseert de scherpe koolsmaak een beetje.
Ik maak meestal gebruik van een zakje voorgesneden witte kool uit de supermarkt. 1 kool is gewoon te groot om er maar 250gr van te gebruiken. Wil je liever geen zakje gebruiken, maar vind je het (net als ik) zonde om maar een halve kool te gebruiken, probeer dit dan ook eens klaar te maken met een spitskool. Die zijn soms wat kleiner en "smelten" ook mooi als je de reepjes roerbakt.
Wil je dit gerecht meer Keto-stijl maken? Gebruik dan volle boter (idealiter van grasgevoederde koeien, zoals "Kerrygold") in plaats van olijfolie/ghee om te bakken. Gebruik 15gr boter om de kool te bakken, en nadien smelt je 15gr boter om het gehakt te bakken. Werk het recept af met wat volle zure room om een frisse toets te geven.
Wat vond je ervan?
Heb je dit gerecht zelf uitgeprobeerd of heb je vragen? Laat dan gerust hieronder jouw reactie na!
Liken, delen en sterretjes geven mag uiteraard ook š„°
Liefs
š©·
Caro





Opmerkingen