top of page
  • Foto van schrijverCaro_Homecooking

Currystoofpotje met kip en bimi

Eenpasgerecht van kip, bimi, champignons en een lekker citrus/currysausje

4 pers. | ⏱️⏱️



Dit is een van mijn allereerste gerechtjes die ik deelde op mijn Instagram-pagina, en de reacties die ik kreeg waren zo positief dat ik dit recept zelf ook nog regelmatig klaarmaak.

" Zachte kip, knapperige bimi en een smaakvol sausje "

Als ik dit op tafel zet, schuiven er meteen 3 mee aan tafel die dolenthousiast worden. Je kan het hen niet kwalijk nemen: zachte kip, knapperige bimi en een smaakvol sausje. Met de champignons hebben mijn dochters en ikzelf een haat-liefde verhouding. Maar in dit gerecht lukt het vrij vlotjes.


 

Currystoofpotje met kip en bimi

Ingrediënten

Kippenhaasjes (reken een 150 à 200gr pp)

3 pakjes Bimi

1 bakje gesneden champignons

200ml kippenbouillon

300ml room

Citroensap

2 el Rode currypasta

4 el Italiaanse kruiden

p/z

Olijfolie/ghee

Bereiding

·      Smelt wat olijfolie of ghee in een stoofpan

·      Bak de kippenhaasjes kort aan tot ze goudbruin kleuren en kruid royaal met p/z en de Italiaanse kruiden

·      Snij de bimi-stronken in 2 of 3 stukken en voeg toe aan de pan

·      Stoof alles even aan en voeg dan wat kippenbouillon toe

·      Zet het vuur lager en zet het deksel op de pan, laat verder sudderen tot de kippenhaasjes zo goed als gaar zijn

·      Haal de kippenhaasjes en bimi uit te pan en hou warm

·      Voeg de champignons toe in de pan en stoof deze aan

·      Kruid met p/z en besprenkel met citroensap (naar smaak)

·      Als de champignons gaar zijn, haal ze uit de pan en hou warm

·      Zet het vuur weer hoger, voeg de kippenbouillon toe in de pan en roer de aanbaksels los

·      Van zodra dit kookt, voeg je de curry-pasta toe en nadien de room en laat inkoken

·      Als de saus ingedikt is, voeg je de kippenhaasjes, bimi en champignons terug toe.

·      Roer alles door, laat nog heel even sudderen en serveer. Smakelijk!


Extra tips


Voor dit gerecht haal ik graag mijn Greenpan-pan uit. Dat is een grote stoofpan, met deksel waarin ik dit gerecht in 1 keer kan klaarmaken. De pan mag ook in de oven en de vaatwasser!


De pannen van Greenpan hebben een PFAS-vrije anti-kleeflaag en zijn van een Belgische fabrikant. Ze vragen een kleine investering, maar ik heb er tot nu toe nog geen spijt van gehad 😊


By the way: dit is geen reclame en ik krijg geen extraatjes, ik ben gewoon fan van mijn pan 🥰


Ik ben echter geen grote fan van champignons.


Ik maak heel vaak champignonsaus thuis (lekker bij een steak) omdat ik van de smaak van de saus hou, maar lepel er dan meestal de champignons uit... Een tijd geleden heb ik beslist dat ik mezelf champignons ging leren eten, en een van de eerste gerechtjes die toen op tafel kwam was deze kip met bimi. Door de champignons aan te stoven met p/z en veel citroen neutraliseert de "grond"smaak een beetje. De grote stukken laat ik nog steeds aan de kant liggen, maar de kleintjes, die gaan vlotjes binnen ondertussen!


Wat vond je ervan?

Heb je dit gerecht zelf uitgeprobeerd of heb je vragen? Laat dan gerust hieronder jouw reactie na!

Liken, delen en sterretjes geven mag uiteraard ook 🥰


Liefs

🩷

Caro

10 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page