Ik heb mezelf officieel overtroffen! Dit is een uitzonderlijk gerechtje vol frisse en nieuwe smaken
4 pers. | ⏱️
De pit van de marinade voor de brochette, gecombineerd met het frisse van de salsa, het zuurtje in de dressing en het romige van de hummus...
" Een match made in heaven "
De granaatappelpitjes en -melasse zijn optioneel, maar als je eraan kan komen, raad ik je zeker aan die erbij te doen. Ik kwam dit ingrediënt regelmatig tegen in de recepten van Ottolenghi, dus toen ik een flesje granaatappelmelasse zag staan in de winkel, moest ik dat meedoen. In dit gerecht komt die zurig-zoete smaak zó tot zijn recht...
Brochettes met hummus en salsa |
Ingrediënten |
4 Brochettes naar keuze 2 potjes gewone hummus 4 vleestomaten 1 komkommer 1 rode ui 2el gehakte peterselie Granaatappelpitjes (optioneel) 2 kl komijnpoeder 1 kl gemberpoeder Zeste en sap van 1 citroen 1 teentje look 4 el olijfolie 1 el rode wijnazijn 1 el (acacia)honing 1 el granaatappelmelasse (optioneel) Chilivlokken naar smaak |
Bereiding |
Marinade (avond voordien):· Versnipper de rode ui en pers het teentje look · Meng het komijnpoeder, gemberpoeder, het geperst teentje look, de helft van de rode ui, de zeste van de citroen, de helft van het sap van de citroen, de acaciahoning met 1 el olijfolie tot een dikke pap · Overgiet de brochettes met de marinade. Zorg dat ze rondomrond goed bedekt zijn en zet minimaal een uur in de koelkast. · Bak de brochettes af op de grill De salsa:· Snij de tomaten en de komkommer is zo fijn mogelijke blokjes · Meng met de gehakte peterselie en de rest van de rode uit · Breng op smaak met de 3el olijfolie, 1el rode wijnazijn en kruid af met peper en zout. · Voeg, eventueel, granaatappelpitten en 1 el granaatappelmelasse toe Afwerking:· Leg een bodempje hummus op een bord en lepel er wat van de salsa op, giet er ook zeker wat sap bij · Leg er dan de gegrilde brochette bij en bedruppel, eventueel, met nog wat granaatappelmelasse · Smakelijk! |
Extra tips
In dit recept heb ik het mezelf makkelijk gemaakt en ging ik voor rundsbrazades van bij de beenhouwer. Je kan uiteraard ook gewone brochettes kiezen, of zelf stukjes vlees op een stokje steken.
Ik ben er ook van overtuigd dat dit héél lekker moet zijn met een brochette van gegrilde kip of varkensvlees.
Als je de tijd hebt zou ik je zeker aanraden om het vlees de avond voordien, of s'ochtends te marineren zodat de smaak goed in het vlees kan trekken.
Laat je niet afschrikken door dit recept. Het ziet bijzonder en misschien moeilijk uit, maar dat is het niet. Het is super eenvoudig, maar wel een gerechtje waarmee je scoort als je gasten hebt!
Wat vond je ervan?
Heb je dit gerecht zelf uitgeprobeerd of heb je vragen? Laat dan gerust hieronder jouw reactie na!
Liken, delen en sterretjes geven mag uiteraard ook 🥰
Liefs
🩷
Caro
Comments