top of page
  • Foto van schrijverCaro_Homecooking

Bloemkoolrijst met snelle kippenballetjes

Bijgewerkt op: 11 apr.

Snel, makkelijk en gezond! My kind of diner 😁

4 pers. | ⏱️



Na een drukke werkdag een gezonde en voedzame maaltijd op tafel toveren kan soms een uitdaging zijn. Meer nog als ze ook kidsproof moet zijn. Ik zoek altijd naar manieren om het wat sneller te laten gaan, zonder in te boeten aan smaak en kwaliteit.

" Waarom moeilijk, als makkelijk ook een optie is?"

Intro: de snelle gehaktballetjes 🥰. Je kan dit gerecht uiteraard op de klassieke manier maken; door vers gehakt op smaak te brengen met wat kruiden, een eitje erbij en dan balletjes draaien. Hieronder deel ik je echter graag mijn snelle manier om gehaktballetjes in de pan te krijgen.


Deze maaltijd is ook voor de kids een makkelijke introductie tot koolhydraatarme gerechten. Door de bloemkoolrijst af te blussen met de azijn en op smaak te brengen met de spaghettikruiden neem je de typische bloemkoolsmaak weg. Die van mij zijn er alvast gek van!


 

Bloemkoolrijst met snelle kippenballetjes

Ingrediënten

4 kippenworsten

1 blik kikkererwten (310gr)

1 blik rode kidneybonen (310gr)

1 blik mais (150gr)

1 bokaal gegrilde paprika (670gr)

1 witte ui

150 gr diepvrieserwten

200gr (diepvries) bloemkoolrijst

Kippenbouillon

Witte wijn azijn

Spaghettikruiden, p/z

Olijfolie/Ghee

Gedroogde/gebakken uitjes

Pikante hummus

Bereiding

Voorbereiding:

·      Laat de diepvrieserwtjes en bloemkoolrijst ontdooien

·      Spoel de blikjes kikkererwten en kidneybonen om

·      Snij de gegrilde paprika’s in stukjes

·      Snij de ui in stukjes

 

Maak eerst de kippenballetjes:

·      Snij de worsten aan 1 zijde open. (Meestal kan je makkelijk het velletje op de kop openprutsen.) Duw kleine stukjes uit de open worst en rol ze even tussen jouw handen om ze tot een balletje te rollen

·      Verwarm wat olijfolie of ghee in een hete pan. Neem een grote pan, want we maken alles klaar in deze pan.

·      Als de vetstof heet is voeg je de balletjes toe. Kruiden met p/z.

·      Laat ze aan elke zijde even bruinen en voeg dan een bodempje kippenbouillon toe zodat de balletjes ongeveer de helft in het water staan.

·      Laat pruttelen tot de balletjes gaar zijn. Giet er gerust wat bouillon bij als deze weggekookt is en de balletjes nog niet klaar zijn.

·      Haal de balletjes en de gereduceerde bouillon uit de pan en zet aan de kant

 

Maak nu de bloemkoolrijst:

·      Verwarm wat olijfolie of ghee in de pan

·      Stoof de ajuin even aan in de pan

·      Voeg de diepvriesrijst toe en laat even bakken.

·      Giet een scheutje witte wijn azijn bij de bloemkoolrijst en roer goed om zodat de azijn verdampt. Dit neutraliseert te bloemkoolsmaak een beetje

·      Voeg nu de in stukken gesneden paprika’s toe, samen met de kikkererwten, kidneybonen en de mais

·      Afkruiden met spaghettikruiden en p/z

·      Laat even aanstoven en voeg dan als laatste de erwtjes toe

·      Laat deze nu nog heel eventjes stoven terwijl je goed omroert.

 

Afwerking:

·      Voeg de balletjes + gereduceerde bouillon toe aan de bloemkoolrijst in de pan en roer goed om.

·      Laat alles terug op temperatuur komen.

·      Serveer de bloemkoolrijst met de balletjes, werk af met wat gedroogde uitjes en bedruppel met wat olijfolie.

·      Voor de liefhebbers kan je er nog wat pikante hummus bijleggen voor wat extra pit.

Wat vond je ervan?

Heb je dit gerecht zelf uitgeprobeerd of heb je vragen? Laat dan gerust hieronder jouw reactie na!

Liken, delen en sterretjes geven mag uiteraard ook 🥰


Liefs

🩷

Caro

8 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page