top of page
  • Foto van schrijverCaro_Homecooking

Arroz con tomate

Een Portugese klassier!

4 pers. | ⏱️⏱️


Mijn man en ik hebben ons hart verloren aan Portugal... Een van de gerechten die we daar ontdekten wat deze "Arroz con tomate" Rijst met tomaten dus. Op smaak gebracht met een lekker stukje vis en genieten maar. Dit recept vraagt iets meer tijd en hoe langer je het op voorhand maakt, hoe meer tijd de smaken hebben om in de rijst te trekken. De dag nadien is de rijst lekker smeuïg en vol van smaak, een ideaal gerechtje voor left-overs dus!

 

Arroz con tomate

Ingrediënten

250gr (basmati)rijst - los 6 grote vleestomaten - gespoeld en in blokjes 12 kleine pladijsfilets of 600gr stevige, witte vis in grote stukken 1 witte ui - in blokjes 1 teentje look - geperst 12 takjes verse rozemarijn (of 12kl gedroogde rozemarijn) 1kl gedroogde rozemarijn 4el fijngesnipperde peterselie 2 blokjes kippenbouillon opgelost in 800ml heet water Olijfolie p/z

Bereiding

  • Snij de ui in blokjes, pers het teentje look en hak de tomaten en onregelmatige stukken. Ontpitten hoeft niet. Versnipper de peterselie.

  • Laat wat olijfolie warm worden in een grote stoofpan (groot genoeg, want we maken het volledige gerecht klaar in deze pan!) en stoof er de ui en look even in aan tot ze glazig zijn.

  • Kruid de ui&look met voldoende p/z en 1kl gedroogde rozemarijn, laat even meestoven (dan komen de smaken van de kruiden lekker vrij) en voeg er dan de stukken tomaat aan toe, laat even meebakken.

  • Voeg er nu de losse rijst aan toe, laat deze héél kort meebakken en blus dan met de kippenbouillon. Roer alles goed om.

  • Voeg nu nog de peterselie toe, verlaag het vuur, zet het deksel op de pot en laat de rijst ongeveer 10min zachtjes verder garen. Roer regelmatig om zodat het niet aanbakt.

  • Ondertussen kan je de vis klaarmaken:

  • Kruid de pladijsfilets met p/z, leg er een takje rozemarijn (of strooi 1kl gedroogde rozemarijn erop) en rol de pladijs op. Steek er een cocktailprikker in om alles samen te houden. (Heb je gekozen voor grote stukken witte vis, dan breng je ze gewoon op smaak met p/z en gedroogde rozemarijn)

  • Leg de vis nu bij de rijst en laat die nog ongeveer 5à7min verder garen.

  • Serveer in een diep bord, leg een stukje vis bovenop de rijst en werk af met nog wat p/z en peterselie, druppel er nog wat olijfolie over en smullen maar!

Wat vond je ervan?

Heb je dit gerecht zelf uitgeprobeerd of heb je vragen? Laat dan gerust hieronder jouw reactie na!

Liken, delen en sterretjes geven mag uiteraard ook 🥰


Liefs

🩷

Caro

0 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page