Een Portugese klassier!
4 pers. | ⏱️⏱️
Mijn man en ik hebben ons hart verloren aan Portugal... Een van de gerechten die we daar ontdekten wat deze "Arroz con tomate" Rijst met tomaten dus. Op smaak gebracht met een lekker stukje vis en genieten maar. Dit recept vraagt iets meer tijd en hoe langer je het op voorhand maakt, hoe meer tijd de smaken hebben om in de rijst te trekken. De dag nadien is de rijst lekker smeuïg en vol van smaak, een ideaal gerechtje voor left-overs dus!
Arroz con tomate |
Ingrediënten |
250gr (basmati)rijst - los 6 grote vleestomaten - gespoeld en in blokjes 12 kleine pladijsfilets of 600gr stevige, witte vis in grote stukken 1 witte ui - in blokjes 1 teentje look - geperst 12 takjes verse rozemarijn (of 12kl gedroogde rozemarijn) 1kl gedroogde rozemarijn 4el fijngesnipperde peterselie 2 blokjes kippenbouillon opgelost in 800ml heet water Olijfolie p/z |
Bereiding |
|
Wat vond je ervan?
Heb je dit gerecht zelf uitgeprobeerd of heb je vragen? Laat dan gerust hieronder jouw reactie na!
Liken, delen en sterretjes geven mag uiteraard ook 🥰
Liefs
🩷
Caro
Comments