Een pittige wrap die je op voorhand prept en makkelijk meeneemt voor een smakelijke lunch
4 pers. | ⏱️⏱️⏱️
Deze pulled kip maak ik de avond voordien en laat ik een nachtje in de koelkast staan. Zo trekken de smaken er nog iets meer in en heb je voor de lunch een mega-smakelijke wrap!
" Een smakelijke wrap die iets meer tijd vraagt, maar zó de moeite waard is! "
Voor de koolhydraatarme versie laat je gewoon de wrap weg en eet je dit als een slaatje. Het schredden van de kip is een werkje. Ik probeerde dus eens de hack met de mixer, waarbij je een filet in een hoge kom doet en er dan de handmixer met 2 klopper inzet. Maar mijn hele keuken zat toen onder de kip 🐓. Gewoon met 2 vorken de kip uit elkaar trekken is dus net iets beter...
Wrap met pulled kip en koolsla |
Ingrediënten |
3 à 4 kipfilet Voor de saus:500ml passata 1à2kl chilipoeder of cayennepeper 4el sojasaus 4el (acacia)honing 2 lookteentjes, geperst Voor de koolsla:100gr gerapte witte kool 100gr geraspte wortel 100gr geraspte rode biet 1 à 2el bieslook, gesnipperd 2el mayonaise 2el Yoghurt p/z 4 (volkoren) wraps |
Bereiding |
Voor de pulled kip:· Maak het sausje door de passata, sojasaus, honing en de kruiden te mengen. Wil je meer pit: doe er dan wat extra chilipoeder of cayennepeper bij. · Breng dit aan de kook in een ruime stoofpan en leg er de kipfilets in, zorg dat ze volledig bedekt zijn met de saus. · Verlaag het vuur nu naar medium en laat de kip zachtjes garen. Draai de kip regelmatig om zodat ze niet aanbrandt. (*) zie tips voor een andere bakwijze. · Als de kip gaar is haal je ze stuk voor stuk uit de pan en trek ze uit elkaar door 3 vorken. · Roer er nu de ingedikte saus onder.
Voor de koolsla:· Maak de dressing door de mayonaise te mengen met de yoghurt, kruid af met voldoende peper en zout · Meng hier de geraspte groentes onder (*) zie tips voor een snellere versie. Afwerking:· Verwarm de wrap volgens de aanwijzing op de verpakking · Leg er eerst wat pulled kip op en top af met de koolsla · Oprollen en smullen maar! |
Extra tips
Het bakken van de kip in de pan vond ik persoonlijk niet zo een propere bedoening, het spat nogal veel en mijn hele kookeiland zat onder de rode spetters 😅. Je kan de kip dus ook afbakken in de oven: - Verwarm de oven voor op 160°. - Leg de kip in een ovenschaal en overgiet met de saus. - Doe een aluminiumfolie over de schaal en zet in de oven voor 60min. - Draai de kipfilets halverwege eens om. - Na 60min haal je de alu-folie weg en laat je het geheel nog 15min bakken. De saus is iets loperiger dan als je ze in de pan zou klaarmaken, maar je hebt wat minder opkuiswerk nadien.
Voor de koolsla kan je ook een snellere versie maken door een zakje met geraspte kool/wortel/rode biet te kopen in de winkel en die op smaak te brengen met de dressing. Dat is, om eerlijk te zijn, de manier waarop ik het altijd doe hoor... 😅
Wat vond je ervan?
Heb je dit gerecht zelf uitgeprobeerd of heb je vragen? Laat dan gerust hieronder jouw reactie na!
Liken, delen en sterretjes geven mag uiteraard ook 🥰
Liefs
🩷
Caro
Comments