top of page
  • Foto van schrijverCaro_Homecooking

Geroosterde pompoen

Een makkelijk bijgerecht dat je eindeloos kan combineren!

4 pers. | ⏱️



Een makkelijke ovenschotel die je als bijgerecht eindeloos kan combineren. De zachte, zoete pompoen gecombineerd met de zure toets van de citroen en de pittige look, héérlijk!

"Zachte, zoete pompoen gecombineerd met de zure toets van de citroen en de pittige look, héérlijk"

Als je s’avonds niet veel tijd hebt om te koken kan je alles al op voorhand snijden en dan s’avonds gewoon in de oven schuiven. Ik maak deze geroosterde pompoen soms ook al s’ochtends helemaal klaar, bak de schotel een kwartiertje, laat afkoelen in de koelkast en steek die s’avonds dan nog een kwartiertje in de voorverwamde oven.

 

Deze is héél lekker met een varkenshaasje, steak en champignonsaus of een stukje witte vis. Combineer de pompoen ook eens met een lekkere couscous, strooi er dan wat verkruimelde feta over en doe er een merguez bij…  


 

Geroosterde pompoen

Ingrediënten

1 butternut- of flespompoen

1 witte ajuin

1 rode ajuin

1 citroen

6 groete teentjes look

Gedroogde rozemarijn

p/z

Olijfolie

Bereiding

·      Spoel de pompoen (schillen hoeft niet!), ontpit en snij in partjes

·      Snij de citroen in 8 partjes

·      Snij de rode en witte uit ook in partjes

·      Ontvel de knoflookteentjes

 

·      Verwarm de oven voor op 220 graden, haal de bakplaat eruit!

·      Meng de pompoen, ui en lookteentjes in een grote kom met olijfolie en de rozemarijn (naar smaak)

·      Stort alles op een met bakpapier beklede bakplaat en leg er de partjes citroen tussen

·      Bedruppel met nog wat olijfolie

·      Afbakken op 220gr gedurende 30 à 35minuten (of tot de pompoen begint te bruinen)



Wat vond je ervan?

Heb je dit gerecht zelf uitgeprobeerd of heb je vragen? Laat dan gerust hieronder jouw reactie na!

Liken, delen en sterretjes geven mag uiteraard ook 🥰


Liefs

🩷

Caro

14 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page