top of page
Foto van schrijverCaro_Homecooking

Oosters getinte tonijnsalade

Een oosterse variatie van mijn traditionele rijstsalade.

4 pers. | ⏱️


Oosterse lunchsalade met rijst en tonijn

 

Oosterse rijstsalade

Ingrediënten

·      300 gr (Basmati)rijst

·      1 rode paprika (in blokjes)

·      1 blikje maïs (150gr) gespoeld

·      1 blikje tonijn in olijfolie (200gr)

·      100gr kerstomaten (in 2 gesneden)

·      4 zachtgekookte eitjes

·      2el peterselie, fijngesnipperd

·      2el munt, fijngesnipperd

·      4kl (acacia)honing

·      4el sojasaus

·      Olijfolie

·      P/Z


Bereiding

·      Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pakje

·      Laat de tonijn en de maïs uitlekken, meng met de rijst, de paprika, de kerstomaten en de fijngesnipperde kruiden.

·      Maak de dressing met de sojasaus, limoensap en de honing. Meg deze onder de rijst

·      Leg er de in kwartjes gesneden eitjes op en kruid af met p/z.

·      Druppel er nog wat olijfolie over en serveer.

Extra tips


Oosterse lunchsalade met rijst en tonijn

Prep deze salade daags voordien zodat de smaken wat meer kunnen 'intrekken'


Dit is een handige lunchsalade om mee te nemen, hou de eitjes in dat geval apart en leg ze er pas het laatste moment op.


Ontdek ook mijn klassieke rijstsalade hier.










Wat vond je ervan?

Heb je dit gerecht zelf uitgeprobeerd of heb je vragen? Laat dan gerust hieronder jouw reactie na!

Liken, delen en sterretjes geven mag uiteraard ook 🥰


Liefs

🩷

Caro

4 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page